Нестали Матеј / - фото: Принтскрин
13/01/2022 u 10:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ово су кључне непознанице о нестанку Сплићанина у Београду

Речено је да је мобилни телефон потпуно искључен и да са њега не долази никакав сигнал, те да је полиција успјела да добије позиве и поруке од њега и до њега

Од тренутка нестанка Матеја Периша у ноћи између 30. и 31. децембра, постоје многа питања на која нема коначног одговора.

Речено је да је мобилни телефон потпуно искључен и да са њега не долази никакав сигнал, те да је полиција успјела да добије позиве и поруке од њега и до њега.

Матејева дјевојка Сања рекла је да ју је Матеј последњи пут звао око 21.30 и да јој је тада послао снимак са вечере са пријатељима и да се на снимку види да су на столу три флаше вина.

Шта се дешавало у клубу?

Такође су штуре и нејасне информације о томе шта се дешавало у клубу прије нестанка. Према ономе што се појавило у медијима, Матејево друштво је наручивало и пило веће количине алкохола. У клубу наводно није било физичког сукоба, нити се помињало да је Матеј умијешан у било какав инцидент.

Дошло је до неспоразума око рачуна, међутим то је прошло без већег инцидента.

Свједок из клуба рекао је да је око један сат иза поноћи дошло до нереда и да су редари брзо реаговали, смирили ситуацију и извели двојицу младића из клуба, али је рекао да Матеј у томе није учествовао.

У међувремену, појавила се изјава свједока који каже да је у клубу те ноћи био разврат и да су биле туче.

Београђанин који је кобне ноћи био у истом клубу у ком је са својим пријатељима, за барским столом крај бине, био Матеј, каже да је око два сата послије поноћи напустио клуб управо јер све што се око њега дешавало више није могао да гледа.

- У то доба избиле су двије туче у клубу, али ријешене су брзо. Обезбјеђење је дошло и избацило све актере напоље - рекао је овај Београђанин за "Блиц".

- Неколико метара од мене видио сам како дјевојка шмрче кокаин за столом! У једном тренутку почела је да јој цури крв из носа, конобар је то видео и одмах је позвао обезбјеђење које је дојурило и избацило је из клуба - описује Београђанин и додаје:

- Обезбјеђење ју је буквално изнело из клуба онако с крвавом главом, а она је полу-омамљена вриштала на њих, гребала их... Да ситуација буде још бизарнија у руци је држала БусПлус картицу умрљану бијелим прахом, пошто је тиме "сјекла" кокаин".

У клубу наводно не раде надзорне камере, па је једино званично саопштење менаџерке Магацина, односно бившег Готика, Зорице Шестовић. Она је рекла да су младићи из Сплита то вече провели у локалу тик уз бину. Сплићани нису имали резервацију као већина осталих гостију, али су их редари пустили јер клуб није био пун. Она је рекла и да није тачно да су редари упозоравали Матејево друштво на понашање у клубу.

Поставља се, наравно, питање како су Матејеви пријатељи, ако је тачно оно што је до сада процурило у медије, примијетили да га нема тек око 2.30, скоро сат времена након што је напустио клуб.

Када је пријављен нестанак?

Матејеви пријатељи нису одмах схватили да младића нема. Мислили су, како су рекли, да је можда негдје у клубу, а онда су схватили да је његова јакна остала у гардероберу, а да од њега нема ни трага.

Поставља се питање зашто су Матејеви другови пријавили његов нестанак тек сјутрадан у 10 сати ујутро.

Како преноси Индекс, Матејеви пријатељи су се око поднева на дан нестанка распитивали за Матеја и код власника бродова поред Бетон хале. У полицију су се вратили тек у 18 часова, када је и званично почела потрага.

Да ли је било употребе дрога?

Још увијек је потпуно нејасно да ли је Матеја кобне вечери конзумирао дрогу.

Зашто је Матеј напрасно напустио клуб и гдје је отишао?

Чак и да је било употребе дроге, то не одговара на питање зашто је Матеја истрчао из клуба у мајици кратких рукава, зашто је покушавао хитно да заустави такси, гдје је желио да оде, а да ни пријатељима није рекао...

Да је Матејев главни циљ био да скочи у Саву, могао је то да уради одмах на излазу из клуба "Готик", који се налази десно на Сави, или лијево или десно од клуба. Али Матеј је кренуо у супротном смјеру од Саве, ка Карађорђевој улици и одатле кренуо на југ, улицама које нису поред ријеке.

Једно од неодговорених питања је да ли је Матеј имао кључеве од стана код себе или је изашао из клуба без њих, што би такође могло дати неке одговоре о његовој могућој дестинацији.

(Индекс.хр)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

13. maj 2022 01:13