/ INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL
26/01/2024 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud BiH odbacio zahtjev Dodikove odbrane za izuzećem osmoro sudija

Dodikov advokat Goran Bubić izjavio je da je sudija Strika jutros odobrio njegov ranije podneti zahtjev da se ročište, zakazano na 30. januar, odgodi za 5. februar zbog obaveza branioca u drugom predmetu

Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzećem osmoro sudija u procesu koji se protiv njega vodi zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika u BiH, prenosi N1.rs.

Iz Suda BiH su saopštili da su odbacili zahtjev za izuzeće sudija sudija Zorana Božića, Vesne Jesenković, Šabana Maksumića, Darka Samardžića, Hilme Vučinića, Redžiba Begića i Minke Kreho.

- U odnosu na ovih sedam sudija, Sud je donio odluku kojom se zahtjev odbrane odbacuje kao nedopušten. Suđenje koje je sudija Mirsad Strika najavio za 30. januar odgođeno je i novi termin je zakazan za 5. februar - naveli su iz Suda BiH.

Iako nije direktno navedeno da li je odobren ili odbijen zahtjev za izuzećem predsjednika Sudskog vijeća Mirsada Strike, prema najavi ročišta, koje je zakazano za 5. februar, evidentno je da odbijen zahtjev i za njegovim izuzećem.

Dodikov advokat Goran Bubić izjavio je da je sudija Strika jutros odobrio njegov ranije predat zahtjev da se ročište, zakazano na 30. januar, odgodi za 5. februar zbog obaveza branioca u drugom predmetu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:06