ккк јккк / - ккклл клкллк
16/03/2023 u 13:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sudsko vijeće BiH kaznilo tužiteljku zbog objave na Fejsbuku, smanjena joj plata na godinu dana

Kao kaznu za objavljivanje neistinitog sadržaja, VSTV je Tadić izrekao disciplinsku mjeru – smanjenje plate za 30 odsto na period od 12 mjeseci

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) proglasila je odgovornom tužiteljku Gordanu Tadić za objavljivanje neistinitog sadržaja na svom Fejsbuk profilu.

Kao kaznu za objavljivanje neistinitog sadržaja, VSTV je Tadić izrekao disciplinsku mjeru – smanjenje plate za 30 odsto na period od 12 mjeseci, preneo je Klix.ba.

Naime, kako se navodi u odluci VSTV-a, Tadić je javnom objavom na Fejsbuku, koristeći jezik neprimjeren funkciji koju obavlja, iznijela neistinite navode o sadržaju razgovora između članova Savjeta, tužene i predsjednika Suda BiH, Ranka Debevca.

Ona je navodno istakla da je na tom sastanku vršen pritisak članova Savjeta da tužena, tada glavni tužilac, ustupi određene predmete Tužilaštva Bosne i Hercegovine drugom tužilaštvu, nakon čega ne bi bio pokrenut disciplinski postupak protiv tužene.

- Navedenu objavu Tadić su prenijeli su mediji pobuđujući interes i komentare javnosti, na koji način je dovela u pitanje autoritet i nepristrasnost Savjeta i pravosuđa u cjelini i narušila dignitet pravosudne funkcije- navode iz VSTV-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:29