kurti - mujeci / - KOSSEV
16/08/2023 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Albaniji uhapšen odbornik Samoopredeljenja zbog trgovine narkotika, policija oduzela 11,300 tableta ekstazija

Mujeci je uhapšen u grupi sa još četiri osobe. Oduzeto im je 11,300 tableta ekstazija ukupne težine skoro šest kilograma i vrijednosti oko 400.000 eura, a oduzeto je i nešto kanabisa

Poslanik Samoopredeljenja u gradskoj Skupštini Prištine, Besnik Mujeci, uhapšen je u Albaniji nakon što je uhvaćen u transportu i prodaji narkotika sa Kosova na teritoriji Albanije, javlja Albanian Post, pozivajući se i na saopštenje albanske policije. Albanska policija je takođe objavila puna imena i prezimena uhapšenih, među kojima i Mujecijevo, prenosi Kossev.

Mujeci je uhapšen u grupi sa još četiri osobe. Oduzeto im je 11,300 tableta ekstazija ukupne težine skoro  šest kilograma i vrijednosti oko 400.000 eura, a oduzeto je i nešto kanabisa. Prema saznanjima medija u Albaniji, kao i onoga što je sama policija saopštila, oni su držani pod prismotrom nekoliko mjeseci, a sumnja se da su drogu prodavali i ranije.

Grupu su, osim Mujecija, činile još jedna sa Kosova, a ostali iz Albanije, među kojima i žena. U pitanju su M.R. (30) iz Prištine, te K.P. (24), A.M.(28), i D.A.(26), svi iz Tirane.

Kako je pokazala dosadašnja istraga, oni su, koristeći tok turističke sezone, pošiljke transportovali autobuskim linijama Priština-Tirana.

- Bio je dio kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju. Mujeci je inače imenovan za akcionara JP ‘Autobuska stanica’. Upravo je to bio autobus kojim je Mujeci prevozio narkotike, piše Albanian Post.

Pošiljke su po dolasku u Albaniju, u iznajmljenim automobilima prevožene u Tiranu i druge gradove, uglavnom primorske, a primopredaja je vršena na javnim mestima sa većim protokom ljudi.

- Da bi postigli dogovore sa distributerima sintetičkih droga sa Albanijom, trgovci su zahtijevali plaćanje unaprijed ili ostavljanje vozila kao garanciju, saopštila je albanska policija.

Inače, Mujeci je, kao poslanik u skupštini Prištine, poznat i po žestokoj debati koju je vodio sa bivšim gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem, sa tendencijom ka fizičkom sukobu.

Mujeci je veoma aktivan na Fejsbuku, gdje optužuje opoziciju i medije da se svrstavaju na stranu Srbije, na čiji račun upućuje optužbe, nazivajući bivšu vlast nasilničkom.

- Ima i mnogo patriotskih funkcija i kontinuirano se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca sa Albancima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:33