/ - UNSPLASH: TINGEY INJURY LAW FIRM SUD, PRESUDA
20/11/2023 u 14:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Prištini u toku prvo suđenje za ratne zločine

Od stupanja na snagu izmjena Zakonika o krivičnom postupku, koje omogućavaju suđenje u odsustvu, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je ukupno šest optužnica protiv osoba osumnjičenih za ratne zločine

U Osnovnom sudu u Prištini počelo je prvo suđenje u odsustvu za navodne ratne zločine na Kosovu, a sudi se optuženom Č. A, koga zastupa advokat Žarko Gajić, prenosi B92.

- Optuženi Č.A. je 15. januara 1999. godine u selu Rečak, opština Štimlje, sarađivao sa grupom kriminalaca (za sada neidentifikovanih). Ova organizovana grupa, obučena u policijske, paravojne, vojne uniforme, nanjela je velika stradanja ili narušavanje tjelesnog integriteta ili zdravlja, zastrašivanje nemoćnog civilnog stanovništva, ubistva, naređivanje raseljavanja civilnog stanovništva ili pojedinih civilnih pojedinaca koji su ne učestvuju direktno u sukobu ili ratu..." – navodi se u optužnici.

Od stupanja na snagu izmjena Zakonika o krivičnom postupku, koje omogućavaju suđenje u odsustvu, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je ukupno šest optužnica protiv osoba osumnjičenih za ratne zločine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:27