/ - Нова.рс
14/11/2023 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Užas u Sarajevu: Nevjenčanu suprugu ubio pred djetetom

On je bivšu nevjenčanu suprugu ubio juče, pred njihovim četvorogodišnjim sinom, koga je nakon što je izvršio zločin odveo u svoj stan u naselju Hrasno

Alen Bećirović (34), koji je u sarajevskom naselju Alipašino polje ubio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Emiru Maslan (31), priveden je na saslušanje u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Bećirović je bivšu nevjenčanu suprugu ubio juče, pred njihovim četvorogodišnjim sinom, koga je nakon što je izvršio zločin odveo u svoj stan u naselju Hrasno.

Policija je upala u njegov stan i evakuisala dijete, a potom uhapsila Bećirovića.

Žrtva, Emira Maslan, u vanbračnoj zajednici sa Bećirovićem je bila do decembra prošle godine, kada ju je Služba socijalne zaštite Novo Sarajevo izmjestila prvo u Sigurnu kuću, a potom u stan u Ulici bosanska, gdje je i ubijena.

Anel Bećirović je odranije osuđivan za nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, kao i za posjedovanje i trgovinu drogom.

Opštinsku sud u Sarajevu je 15. decembra prošle godine Bećiroviću izrekao zabranu približavanja žrtvi nasilja u porodici, nevjenčanoj supruzi Emiri Maslan, na udaljenosti od 500 metara, u trajanju od 24 mjeseca.

Sud je naložio i obavezan psiho-socijalni tretman Bećirovića, u trajanju od šest mjeseci, što su, kako se navodi, institucije zadužene za to i sprovele.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:14