/ - FOTO: FEJSBUK
05/01/2023 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Mladi i zgodni Đorđe Vučinić je najmlađi poslanik u Republici Srpskoj

Vučinić je poznat po svojim vatrenim govorima u skupštini, ali i raspravama, veliki je kritičar predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i zalaže se za očuvanje ćirilice

Mladi Trebinjac Đorđe Vučinić je najmlađi poslanik u istoriji Narodne skupštine Republike Srpske.

image
- фото: Фејсбук

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke dugo je bio najmlađi narodni poslanik i političar u RS, ali ga je Vučinić pretekao. Draško je sjeo u skupštinsku klupu posle izbora 2018. sa 25 godina, a Đorđe sa 23. 

Ovaj izuzetno uspješan mladić je apsolvent na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Dobio je podršku 1.115 građana u izbornoj jedinici koja obuhvata područje istočne Hercegovine i dio istočne Bosne i tako je izabran ispred stranke "Za pravdu i red-Lista Nebojše Vukanovića".

image
- FOTO: FEJSBUK

Njegova stranka je napravila značajan rezultat i postala parlamentarna, kako na nivou RS, tako i na nivou BiH. 

image
- FOTO: FEJSBUK

Vučiniću nije prvi put da se upisuje u političku istoriju- prije nekoliko godina postao je najmlađi odbornik u Skupštini grada Trebinja.

– Iskreno, kada sam se kandidovao nisam se nadao da ću postati odbornik, a pogotovo da ću kasnije postati i najmlađi poslanik u istoriji NS– pričao je Vučinić svojevremeno za „Novosti“.

Vučinić je poznat po svojim vatrenim govorima u skupštini, ali i raspravama.

Veliki je kritičar predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i zalaže se za očuvanje ćirilice. Po njegovom mišljenju nema ljepše zemlje od Hercegovine i Srpske.

Poznat je i po duelu u Skupštini sa funkcionerkom Dodikove partije Natašom Radulović. 

Za dvije godine Vučinić je napravio veliki skok u svojoj političkoj karijeri.

– Trudiću se da se čuje glas običnog čovjeka. Boriću se i protiv lažnog patriotizma, koji je ništa drugo nego zavjesa za kriminal i korupciju. Glavni je fokus da se napokon vlasti u RS ne odnose na ovako ružan način prema Hercegovini, već da skrenemo fokus na probleme tog kraja koji je više nego zapostavljen - zaključio je Vučinić za "Avaz".

image
- FOTO: FEJSBUK

Vučinić je odavno poznat na društvenim mrežama. Njegovi Fejsbuk i Tviter profili su izuzetno posjećeni i praćeni, a pobrao je simpatije brojnih Trebinjaca sa 16 godina, kada se prvi put pojavio u medijima i to kao učenik Gimnazije.

Veliku popularnost stekao je među tinejdžerima iz Hercegovine pišući stihove po narudžbi zaljubljenih parova zbog čega mu je „Fejsbuk“ bio zatrpan molbama za ljubavni stih.

Nikog nije odbio, i sve je to radio besplatno.

Ipak, ljubav prema politici je presudila. Ono što ga je posebno motivisalo bilo je što je većina njegovih vršnjaka svoj životni put vidjela negdje drugo.

– Vidio sam da su mladi uglavnom apolitični, da ih boli nepravda, ali da nisu spremni da to sami isprave. Upravo to mi je bio motiv jer niko ne zna bolje od nas samih šta je to što nam smeta i kako poboljšati naš položaj – zaključio je Vučinić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:29