Ilustracija / - SRDJAN BOLJEVIC
17/12/2023 u 21:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zatvorena i birališta u BiH za izbore u Srbiji: Glasanje proteklo bez incidenata

Glasanje u Ambasadi Srbije u Sarajevu završeno je u 20 sati i izborni dan je protekao u najboljem redu, izjavila je konzul Olivera Šopalović, koja je i predsjednik biračkog odbora

Biračka mjesta za izbore u Srbiji, a koja su bila otvorena na području Bosne i Hercegovine zatvorena su u 20 sati, a kako je naglasila konzulika Srbije Olivera Šopalović sve je proteklo bez incidenata.

Glasanje u Ambasadi Srbije u Sarajevu završeno je u 20 sati i izborni dan je protekao u najboljem redu, izjavila je Srni konzul Olivera Šopalović, koja je i predsjednik biračkog odbora.

Šopalovićeva je navela da je do 18 sati izlaznost bila 59,58 odsto.

Na biračkom mjestu u Ambasadi Srbije u Sarajevu za glasanje je bilo prijavljeno 579 birača, prenosi Klix.ba.

Biračko mjestu u Konzularnoj kancelariji Srbije u Trebinju zatvoreno je u 20 sati, a pravo glasa iskoristio je 591 birač.

Zatvoreno je biračko mjesto i u Novom Goraždu za glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, a biračko pravo iskoristilo je 85,92 posto birača od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

Biračko mjesto u Generalnom konzulatu Srbije u Banjoj Luci takođe je zatvoreno u 20 sati, a izborni dan je protekao bez problema, rekao je Srni konzul Aleksandar Subotić, koji je i predsjednik biračkog odbora.

- Prema posljednjem zvaničnom presjeku od 18 sati, na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji glasalo je 67,93 posto od ukupno 1.210 upisanih birača. Biračko mjesto je zatvoreno u 20 sati časova i u toku su aktivnosti na utvrđivanju rezultata glasanja, rekao je Subotić.

Izborni dan na dva biračka mjesta u Bijeljini na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji protekao je bez problema, na oba birališta glasalo je više od 80 birača, dok je u Loparama je izlaznost premašila 90 posto.

Prema podacima iz biračkih odbora u Bijeljini, na biračkom mjestu 13 glasalo je 84,07 posto od upisanih 1.017 birača, a na biračkom mjestu 14 odziv je bio 88,54 posto od 1.099 birača.

Na biračkom mjestu u opštini Lopare pravo glasa iskoristilo je 569 od 646 upisanih birača, odnosno 91,95 posto, rekao je potpredsjednik biračkog mjesta Goran Tasovac.

Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moglo je glasati na 19 biračkih mjesta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 19:19