/ ФОТО: УИО БИХ
21/08/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због шверца циграета из Црне Горе седам мјесеци робије

Суд Бoсне и Херцеговине је на рочишту за разматрање изјаве о признању кривице размотрио и прихватио изјаву о признању кривице оптуженог Мевљудина Калача

Суд Бoсне и Херцеговине је на рочишту за разматрање изјаве о признању кривице размотрио и прихватио изјаву о признању кривице оптуженог Мевљудина Калача, те објавио пресуду којом је оптужени порглашен кривим за кривично дјело кријумчарење. Осуђен је на казну затвора седам мјесеци, пише портал Аваз.

- Суд је донио рјешење према којем је оптуженом продужен притвор и може трајати до упућивања оптуженог на издржавање казне затвора, или до нове одлуке Суда - саопштено је.

Калача је Тужилаштво БиХ оптужило да је 20. фебруара ове године управљајући теретним возилом, из Црне Горе у Босну и Херцеговину, прокријумчарио велику количину цигарета, која није заведена у царинској документацији, превозећи их скривене у камиону, који је превозио секундарне папирне сировине из правца Црне Горе, ка крајњем одредишту у Хрватској.

- Након уласка у БиХ, овлаштене службене особе Управе за неиравно опорезивање (УИНО) БиХ, камион су под пратњом спровеле на царински терминал у Сарајеву, гдје је упорабом специјалистичке опреме за скенирање и прегледе терета, откривена количина од 292.499 кутија цигарета, процијењене тржишне вриједности од 1.149.872 марака - наводди поменути портал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:35