/ FOTO YOUTUBE
03/09/2022 u 17:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Erdogan: Grčka okupirala ostrva u Egejskom moru

Turska i Grčka se ne slažu po brojnim pitanjima, a Ankara je nedavno optužila Atinu da je naoružala demilitarizovana ostrva u Egeju, što je Atina negirala

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Grčku da je okupirala ostrva u Egejskom moru koja imaju demilitarizovani status, zaprijetivši da je Ankara spremna da uradi "ono što je potrebno" kada dođe vrijeme.

Turska i Grčka se ne slažu po brojnim pitanjima, a Ankara je nedavno optužila Atinu da je naoružala demilitarizovana ostrva u Egeju, što je Atina negirala.

"Vaša okupacija ostrva nije naša briga. Kada dođe vrijeme, čas, uradićemo ono što je potrebno", rekao je Erdogan a prenio Rojters.

On je podsjetio Grčku na istoriju.

"Preporučujem Grčkoj da pogleda istoriju. Ukoliko Atina ode predaleko, cijena će biti visoka. Imamo jednu stvar da poručimo Grčkoj, a to je da se sjeti Izmira", rekao je Erdogan gostujući u sjevernoj pokrajini Samsun.

Izmir je pokrajina na zapadnoj obali Egejskog mora Turske, poznata i po tome što su na tom mjestu turske snage protjerale grčke snage.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:29