/ - UNSPLASH ILUSTRACIJA
16/09/2023 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Italijanske kompanije žele da se vrate na tržište Rusije

Torembini je rekao da su skoro sve italijanske kompanije, koje su napustile rusko tržište, izrazile želju da se vrate

Veliki broj italijanskih korporacija, koje su morale da napuste rusko tržište zbog sankcija Zapada, sada bi voljele da se vrate, rekao je predsjednik Udruženja italijanskih preduzetnika u Rusiji /GIM Unimpresa/ Vitorijo Torembini, prenose Nezavisne.

On je za list "Izvestija" rekao da je izvoz u Rusiju pao za 35 odsto od prošle godine.

- Ja sam više puta rekao da je rusko tržište veoma važno za italijanske kompanije, i ne samo za njih- rekao je on, dodajući da se investicije u Rusiji ne mogu samo tako odbaciti.

Torembini je podsjetio da je 10 kompanija, mahom u sektoru nafte i gasa, najavilo suspenziju svojih aktivnosti u Rusiji nakon pokretanja vojne operacije u Ukrajini.

- Šta više, državna kompanija `Enel`, koja se bavi prodajom električne energije, prodata je po veoma niskoj cijeni, kao i `Leonardo`, koja radi u oblasti odbrane- rekao je on, dodajući da se radi o nepovratnim koracima.

Torembini je rekao da su skoro sve italijanske kompanije, koje su napustile rusko tržište, izrazile želju da se vrate.

On je naveo prošle godine u oktobru da su italijanski giganti poput "Pirelija", "Barile" i "Ferera" odlučili da nastave sa radom u Rusiji. Ranije ove godine, Torembini je rekao da 110 kompanija iz Italije i dalje ima proizvodne kapacitete u Rusiji, dok je 150 članova "GIM Unimprese" i dalje prisustno u Rusiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 14:00