/ фото: Портал Дан
06/07/2021 u 09:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изгубљен контакт са руским авионом са 28 путника

Међу 28 људи у авиону, има шест чланова посаде и једно или двоје дјеце, додале су агенције

У Русији је јутрос изгубљен сваки контакт са авионом који превози 28 путника на истоку земље, пренијели су тамошњи медији позивајући се на службе националне безбједности, јавља РТЦГ портал. Авион АН-26 летио изнад полуострва Камчатка када је престао да издаје сигнале, јавиле су агенција Интерфакс и РИА Новости.

Међу 28 људи у авиону, има шест чланова посаде и једно или двоје дјеце, додале су агенције. Два хеликоптера су мобилисана за потрагу за авионом који је, према различитим изворима, могао да падне у море или на земљу у близини рудника угља код града Палана.

Русија већ дуго има лошу репутацију безбједности ваздухопловства. Лоше техничко одржавање и непостојање строгих безбједносних правила оставили су трајни траг у руском ваздухопловном сектору.

Посљедња озбиљна несрећа датира из маја 2019. године принудним слијетањем Сухоја Суперџета националне компаније Аерофлот који се запалио на писти московског аеродрома, усмртивши 41 особу.

У фебруару 2018. године, авион АН-148 срушио се убрзо након полијетања у близини Москве, усмртивши 71 особу. Истрага је утврдила да је у основи несреће људска грешка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:49