Kejt Midlton / - EPA
06/03/2024 u 17:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kejt Midlton se neće pojaviti u junu u javnosti: Njeno ime izbrisano sa liste zvanica za ceremoniju „Pozdrav bojama“

Ministarstvo odbrane Velike Britanije izbrisalo je ime Ketrin, princeze od Velsa, sa lista osoba koje će prisustvovati ceremoniji "Pozdrav bojama" 8. juna.

Ministarstvo je prethodno objavilo da će se buduća britanska kraljica pojaviti na balkonu Bakingemske palate sa ostalim članovima kraljevske porodice tokom ceremonije, ali prethodno nije tražilo kancelariji princa i princeze od Velsa dozvolu za tu najavu, navodi Skaj njuz, prenosi Nova.rs.

Buduća kraljica primljena je 16. januara u Londonsku kliniku, privatnu bolnicu u kojoj se kralj Čarls III liječio zbog uvećane prostate, na planiranu operaciju abdomena. Ketrin nije viđena u javnosti od kraja decembra, kada je uslikana u božićnoj šetnji sa ostalim članovima kraljevske porodice u Sandringemu u Norfoku.

Bakingemska palata je ranije saopštila da se princeza neće vratiti javnim dužnostima do poslije Uskrsa, a za sada ostaje nejasno kada će se vratiti kraljevskim obavezama.

- Pozdrav bojama“ je svečanost koju izvode pukovi britanske vojske i vojske Komonvelta. To je tradicija britanskih pešadijskih pukova još od 17. vijeka, iako njeni koreni idu mnogo dalje u prošlost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:02