/ - PHOTO BY MAURICIO ARTIEDA ON UNSPLASH
16/07/2023 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koloseum u Rimu oštećen tri puta u svega nekoliko sedmica

Navedeno je da oboje turista koji su oštetili Koloseum rizikuju novčane kazne od po 15.000 eura i zatvorsku kaznu do pet godina

Koloseum, jedna od svjetski poznatih istorijskih građevina Rima, glavnog grada Italije, oštećena je treći put u svega nekoliko sedmica.

Italijanska žandarmerija uhvatila je juče sedamnaestogodišnjeg njemačkog učenika kako struže na zidu prizemlja Koloseuma dok je šetao s profesoricom, javljaju agencije.

Još jedan pokušaj oštećenja istorijske građevine dogodio se prošlog petka, švajcarsku studentkinju (17) koja je s porodicom bila na odmoru, turistički vodič je snimio kako urezuje svoje inicijale na zidu Koloseuma. Zabilježeno je da je vodič prijavio vlastima mladu djevojku koja je oštetila Koloseum, prenosi Avaz.

Nakon što je snimak događaja završio na društvenim mrežama, mnogi su korisnici reagovali na djevojku koja je oštetila Koloseum.

Navedeno je da oboje turista koji su oštetili Koloseum rizikuju novčane kazne od po 15.000 eura i zatvorsku kaznu do pet godina.

Koloseum, čije je pravo ime "Flavijev amfiteatar", star oko 2.000 godina, oštetila je još jedna osoba 23. juna, koja je stigla iz Engleske, a porijeklom je iz Bugarske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:22