Šarl Mišel / - SHUTTERSTOCK
27/01/2024 u 12:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mišel potvrdio da se neće kandidovati na evropskim izborima

Uvijek ću biti vatreni zagovornik Evrope koja je demokratska, jaka, ujedinjena i gospodar svoje sudbine. Na kraju ovog mandata, razmisliću o prirodi i smjeru mojih budućih obaveza, naveo je Mišel

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel potvrdio jejuče da se neće kandidovati na izborima za Evropski parlament (EP) u junu.

On je, u saopštenju na svojoj Fejsbuk stranici, naveo da je u politički život ušao prije 30 godina.

- Od tada sam učestvovao na skoro svim izborima u Belgiji, na različitim nivoima vlasti - lokalnim, pokrajinskim i saveznim. U protekle četiri godine sam bio predsjednik Evropskog savjeta, nakon odluke 28 šefova država ili vlada 2019., napisao je Mišel.

Smatra da demokratija znači legitimitet i da je za političara izbor na osnovu opšteg prava glasa ključ tog legitimiteta.

Mišel je rekao da je Evropa oduvijek zauzimala posebno mjesto u njegovom srcu.

- Služio sam našem evropskom projektu sa strašću i uvjerenjem skoro deset godina, prvo kao belgijski premijer, a zatim i u sadašnjoj ulozi. Stoga mi se činilo prirodnim, kao i svakom lideru koji želi da nastavi da služi svojoj zemlji, da se stavim pred birače da promovišem i branim evropski projekat, dodao je Mišel.

On je poručio da će svoje napore usmjeriti ka trenutnim obavezama s "nepokolebljivom odlučnošću".

- Uvijek ću biti vatreni zagovornik Evrope koja je demokratska, jaka, ujedinjena i gospodar svoje sudbine. Na kraju ovog mandata, razmisliću o prirodi i smjeru mojih budućih obaveza, naveo je Mišel.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:24