/ - TOBIAS SCHWARZ/AFP)
13/05/2024 u 22:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najavljena knjiga Angele Merkel: Memoari na 700 strana u prodaji na jesen

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel će u novembru objaviti svoje dugo očekivane memoare pod naslovom “Sloboda: Sjećanja 1954-2021”, skicirajući svoj put od života iza Berlinskog zida do najviših ešalona moći u djelu koje je “intimnije nego ikada ranije”.

Merkelova, čiji je imidž u Njemačkoj i inostranstvu narušen ruskom invazijom na Ukrajinu, napuniće 70 godina u julu. Ona napominje da se njen život može uredno podijeliti na iskustva u “dvije njemačke države – 35 godina u Njemačkoj Demokratskoj Republici, 35 godina u ujedinjenoj Njemačkoj”, prema engleskom izdavaču knjige Pan Makmilan.

Tom od 700 stranica napisan je sa Merkelinom dugogodišnjom političkom savjetnicom Bete Bauman. Pokriva Merkelino djetinjstvo u Istočnoj Njemačkoj, nevjerovatan politički uspon nakon pada komunističkog režima i 16 godina rada kao kancelar.

Merkelova je u izjavi svojih izdavača navela da će knjiga postaviti i odgovoriti na pitanje “Šta mi znači sloboda?”, za koje je rekla da joj “zaokuplja cio život”.

- Sloboda je za mene da saznam gdje su moje sopstvene granice i da se guram do tih granica. Sloboda je za mene da nikada ne prestanem da učim, da nikada ne stojim mirno, da nastavim da se krećem naprijed, čak i nakon što napustim politiku – navela je Merkel.

Memoari, čije izdanje u tvrdom povezu košta 42 eura, biće u prodaji širom svijeta 26. novembra, na vrijeme da uhvate decembarski praznični talas rasprodaje knjiga. Njemačku audio-knjigu čitaće proslavljena glumica Korina Harfuč, koja je takođe odrasla na komunističkom istoku.

Merkel: Upotrebila sam sva moguća sredstva da spriječim rat u Ukrajini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 18:40