/ - FOTO SKRINŠOT YOUTUBE THE ROYAL FAMILY CHANNEL
15/12/2023 u 14:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Princ Hari pobijedio list Miror zbog prisluškivanja: Više od 160.000 eura odštete

On je pred sudom rekao da je čitavog života bio nezakonito na meti britanskih novina

Princ Hari je na sudu dobio slučaj protiv britanskog lista Miror (Ogledalo) kojeg je tužio za nezakonito prikupljanje informacija za priče objavljene o njemu, prenosi N1. On je tužio Miror grupu zbog prisluškivanja i kasnijem objavljivanju tekstova o njemu.

Tokom dramatičnog sedmonedeljnog suđenja Višeg suda, vojvoda od Saseksa je tvrdio da je godinama bio na meti izdavača lista, optužujući ga za hakovanje telefona i drugo nezakonito ponašanje kako bi dobio informacije o svom privatnom životu.

Hari je postao prvi član kraljevske porodice u poslednjih 130 godina koji se pojavio na suđenju, dok je sudu ispričao na desetine sitnica o svom odnosu sa bivšom djevojkom Čelsi Dejvi i njegovom porodicom, kao i o pojedinim  detaljima služenja vojske i navodima o upotrebi droga, koje su objavili Daily Mirror i Sunday Mirror i People, između 1995. i 2011. nakon što su nezakonito stečeni.

Suđenje je razotkrilo metode britanskih tabloida, kao i uloge bivšeg urednika Mirror-a, Pirsa Morgana i mreže privatnih istražitelja.

Harijevi advokati su tvrdili da su glavni urednici i rukovodioci Mirror Group Newspapers Ltd (MGN) znali za propust i zataškali ga, navodi za koje je MGN, koji je u vlasništvu Riča, rekao da nisu potkrijepljeni dokazima.

Hari je tražio odštetu od 513.000 funti, što je potencijalno jedno od najvećih odšteta za hakovanje telefona ikada. Sud je dodelio odštetu od 164.000 eura.

Povremeno se činilo da plače u toku  svjedočenja. On je pred sudom rekao da je čitavog života bio nezakonito na meti britanskih novina, a zatim je opisao kako je medijski napad uništio njegove odnose, ostavljajući ga sa „napadima depresije i paranoje“.

On je insistirao na tome da postoje „čvrsti dokazi“ i da bi osjećao „neku nepravdu“ ako bi izgubio slučaj, tvrdeći da je činjenica da je „hakovanje telefona bilo u najmanje tri lista istovremeno“.

Poznato je da je Hariju hakovan telefon u „Rupert Murdoch’s News of the World“  i da vodi dva odvojena slučaja hakovanja telefona protiv izdavača Sun-a i izdavača Daily Mail-a.

MGN je tokom suđenja priznao da je Hari jednom bio žrtva nezakonitog prikupljanja informacija, ali je rekao da bi trebalo da ima pravo samo na 500 funti odštete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:58