/ - FOTO: UNSPLASH - AJ COLORES POLICIJA
22/12/2023 u 17:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raste broj žrtava: Preminula jedna od osoba ranjenih u Pragu

Počinilac zločina imao je dozvolu za posjedovanje osam komada oružja

Preminula je jedna od osoba ranjenih u oružanom napadu Davida K. 21. decembra u Pragu, čime je broj žrtava tog zločina porastao na 15, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Češke Vit Rakušan, prenosi RSE.

(VIDEO) Kako je policija u Pragu likvidirala pomahnitalog napadača

On je 22. decembra naveo da je ta osoba kasnije umrla u bolnici i da među ubijenima nema stranih državljana. Policija Češke saopštila je da su među povrijeđenima dva državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata i jedan Holandije.

U pucnjavi na Filozofskom fakultetu u Pragu student istorije David K. u četvrtak je iz puške ubio 13 studenata i predavača, nakon toga i sebe, a 25 ranio.

Prethodno je David K. ubio svog oca u selu Hostounj kraj Praga i zatim poslao SMS poruku drugarici da ide da se ubije. Policija krenula za njim u potragu i evakuisala sporednu zgradu Filozofskog fakulteta gdje je imao predavanje, ali je napadač umjesto toga ušao u glavnu zgradu u kojoj nije bilo policije, unio torbu sa više komada oružja i municijom i na četvrtom spratu pucao u ljude.

Počinilac zločina imao je dozvolu za posjedovanje osam komada oružja.

Policija u Češkoj uvela je pooštrene preventivne mjere za zaštitu takozvanih mekih ciljeva kao što su škole i bolnice i na ulice poslala više policajaca nego u redovnim okolnostima.

Pooštrene mjere bezbjednosti trajaće najmanje do 1. januara 2024.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:47