/ - FOTO: UNSPLASH
22/12/2023 u 19:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U kući masovnog ubice iz Češke pronađen ključni dokaz

Već u četvrtak, u noćnim satima nakon krvoprolića na fakultetu, šef policije Martin Vondrašek je spomenuo da je napadač sa univerziteta po svemu sudeći izvršio i to dvostruko ubistvo

U kući u Hostunu u kojoj je živio David Kozak (24), koji je ubio svog oca i zatim otišao u Prag gdje je na Fakultetu umjetnosti Karlovog univerziteta usmrtio još 14 osoba, pronađeno je oružje koje je korišteno u ubistvu dvomjesečne bebe i njenog oca.

Policija Češke objavila je ove vanredne informacije u petak popodne, javlja "Blesk.cz".

- Vanredne vijesti: balističko vještačenje je pokazalo da se oružje koje je korišteno u Klanovičkom lesu poklapa sa oružjem koje je pronađeno u kući u kojoj je živio osumnjičeni sa univerziteta - saopštila je policija na društvenoj mreži X.

To bi značilo da je Kozak, koji je u četvrtak ubio 14 ljudi, a potom i sebe, odgovoran za dvostruko ubistvo u Klanovicama, navodi "Blesk.cz".

Taj monstruozni zločin se dogodio prošlog petka oko 15 sati. Ubijeni su otac (32) i njegova dvomjesječna ćerka.

Napadač je hladnokrvo upucao 32-godišnjeg Martina i njegovu kćerku koja je bila u dječjim kolicima dok su bili u šetnji. Policija je odmah pokrenula potragu za osobom koja je izvršila ovo gnusno djelo.

Već u četvrtak, u noćnim satima nakon krvoprolića na fakultetu, šef policije Martin Vondrašek je spomenuo da je napadač sa univerziteta po svemu sudeći izvršio i to dvostruko ubistvo.

- Veoma ozbiljno radimo sa verzijom da je napadač sa Filozofskog fakulteta odgovoran i za dvije žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovičkom lesu - rekao je šef policije Martin Vondrašek.

Policija je u petak popodne otkrila da je balistička ekspertiza pokazala da se oružje pronađeno u Kozakovoj kući podudara s povredama koje su nanijete žrtvama.

Nakon što je policija pretresla kuću Davida Kozaka i utvrdila da je puna oružja, naknadno je evakuisala okolinu, što ukazuje na to da je u kući bilo i eksploziva, zaključuje "Blesk.cz".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:21