Pariz, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
26/02/2024 u 08:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Parizu skup evropskih lidera o Ukrajini

Predsjednik Francuske Emanuel Makron pozvao je evropske kolege u Jelisejsku palatu

Oko 20 evropskih lidera okupiće se danas u Parizu kako bi poslali poruku predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu o evropskoj odlučnosti vezanoj za Ukrajinu i suprotstavili se narativu Kremlja da će Rusija pobjediti u ratu, koji ulazi u treću godinu.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron pozvao je evropske kolege u Jelisejsku palatu na radni sastanak najavljen u kratkom roku zbog, kako navode njegovi savjetnici, - eskalacije ruske agresije u posljednjih nekoliko sedmica - prenio je Rojters.

- Želimo Putinu da pošaljemo vrlo jasnu poruku da neće pobijediti u Ukrajini - rekao je savjetnik predsjednika Francuske novinarima na brifingu.

Konferenciji bi trebalo da prisustvuju njemački kancelar Olaf Šolc, britanski ministar vanjskih poslova David Kameron, španski premijer Pedro Sančez, holandski premijer Mark Rute, kao i lideri skandinavskih i baltičkih zemalja.

SAD će predstavljati pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i euroazijska pitanja Džejms O‘Brajan, a Kanadu ministar odbrane Bil Bler, porenosi Al Džazira.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:04