Photo by John McArthur on Unsplash, ilustracija
15/07/2021 u 21:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Умјесто Алиталије: ИТА почиње да лети 15. октобра

Алиталија тренутно има око 10.000 запослених. Нова компанија би могла да преузме неке од запослених

Нова авиокомпанија која ће бити формирана да замијени Алиталију у финансијским тешкоћама, почеће прве летове 15. октобра, саопштило је данас италијанско министарство економије, јављају агенције, преносе медији.ч

У саопштењу министарство је навело да ће нова компанија ИТА бити потпуно усмјерена на тај датум, послије позитивног резултата разговора са Евромском комисијом.

Посљедњи летови Алиталије ће бити дан раније, 14. октобра.

Европски званичници задужени за заштиту конкуренције годинама су изражавали забринутост да финансијска подршка италијанске владе Алиталији крши прописе ЕУ.

-Разговори са Европском комисијом дозволили су да се дође до конструктивног и уравнотеженог рјешења које гарантује потребан дисконтиунитет када је ријеч о прописима ЕУ- навело је министарство.

ИТА је скраћеница за Италиа Транспорто Аеро, или Италијански авиотранспорт. Али још није јасно које име или лого ће бити на авионима нове авиокомпаније. Биће јавно надметање за бренд Алиталија за који ће ИТА да конкурише.

Према споразуму о формирању нове авиокомпаније мора да се смањи број слотова посебних на главном аеродрому Леонардо да Винчи у Риму, а такође на миланском аеродрому Линате, омиљеном код пословних путника.

Италијанска новинска агенција ЛаПресе, јавила је да је управни одбор ИТА-а данас одобрио индустријски план за нову компанију који почиње ове године и траје до 2025.

Алиталија тренутно има око 10.000 запослених. Нова компанија би могла да преузме неке од запослених.

ИТА је саопштила да ће ове године почети рад са око 2.750 до 2.950 запослених у сектору авијације а да ће број повећати на 5.550 до 5.700 до краја 2025.

Земаљске операције Алиталије и носиоци послова одржавања ће биће одређени послије јавног тендера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:48