/ - FOTO YOUTUBE
19/08/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Velika Britanija: Albanski narko bos Selamet Mehmetaj osuđen na četiri i po godine zatvora

U proizvodnju kanabisa bili su uključeni migranti koji su u Velikoj Britaniji distribuirali drogu vrijednu milione funti

Albanski narko bos Selamet Mehmetaj osuđen je u Velikoj Britaniji na četiri i po godine zatvora zbog nezakonite proizvodnje kanabisa, prenosi Telegraf.

Mehmetaj je sebe nazivao "Đavo", a osuđen je zbog nezakonite proizvodnje kanabisa. U proizvodnju kanabisa bili su uključeni migranti koji su u Velikoj Britaniji distribuirali drogu vrijednu milione funti.

Istraga je vođena i protiv njegovog brata Diora koji je u Velikoj Britaniji tražio azil, ali ga nije dobio. Tužitelji su Diora opisali kao desnu ruku svoga brata. Policijska istraga je pokrenuta nakon što su istraživački novinari lista Dejli mejl ponudili da kupe velike količine kanabisa.

Tadašnji britanski premijer Boris Džonson je nakon novinarskog angažmana zatražio istragu. Selamet je bio aktivan na društvenim mrežama i hvalio se kako je odsjekao prste konkurentu u trgovini narkoticima.

I posle novinarske istrage, on je nastavio da se bavi trgovinom narkoticima i uživa u raskalašenom životu. Čak se pojavio i na jednoj albanskoj televizijskoj stanici - bio je sagovornik u 20-minutnom intervjuu gledane emisije "Glamur zona". Riječ je o emisiji iz svijeta šoubiznisa. Voditelj emisije je tokom intervjua pio šampanjac, dok je Mehmetaj poricao da radi bilo šta što nije dozvoljeno.

Za prevoz narkotika koristio je terenac Džip čiroki vrijedan 70.000 funti na kojem je često mijenjao registarske oznake kako bi onemogućio to da ga nadležni identifikuju.

Mehmetaj se 2011. doselio u Veliku Britaniju iz albanskog grada Tropoja. Po dolasku je na društvenim mrežama ismijavao zakon. Tokom novinarske istrage je priznao da je kriminalom stekao Mercedes vrijedan 50.000 funti, Audi RS7 za koji je naveo da je na njemu koristio lažne registarske oznake, i bolid Formule 3.

Ismijao je to što je policija jednom prilikom propustila da zaplijeni narkotike, jer u njegovom petosobnom stanu nije pretražila jednu sobu. Govoreći o čovjeku, kojem je odsjekao dva prsta, rekao je da je nakon toga "spavao kao beba".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 16:41