/ - FOTO: UNSPLASH
01/10/2023 u 18:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Velika Britanija: Naređeno raspoređivanje borbenih aviona zbog Rusije

Šaps je takođe nazvao ovaj potez uoči parlamentarnih izbora u Poljskoj snažnim signalom da Britanija podržava slobodu i demokratiju među svojim saveznicima

Velika Britanija će postaviti borbene avione Tajfun u Poljskoj da bi se branila od Rusije, rekao je ministar odbrane Kraljevine Grant Šaps, prenosi B92.

-Kao odgovor na zahtjev naših poljskih prijatelja, naše ratno vazduhoplovstvo - avioni tajfun, stacionirani su u Poljskoj da podrži našeg saveznika u NATO-u protiv sve veće pretnje ruskog mješanja  - rekao je on.

Šaps je takođe nazvao ovaj potez uoči parlamentarnih izbora u Poljskoj snažnim signalom da Britanija podržava slobodu i demokratiju među svojim saveznicima.

Glasanje u zemlji zakazano je za 15. oktobar. Pobednička politička snaga formiraće novu vladu. Prema rezultatima nedavnih ispitivanja javnog mnjenja, Pravo i pravda, koja je na vlasti od 2015. godine, mogla bi da je izgubi.

Sada je većina ispitanika spremna da glasa za PiS, ali opozicione stranke Građanska koalicija, Ujedinjena ljevica, Poljska 2050 i Poljska seljačka stranka imaju šansu da osvoje više od polovine mjesta u Sejmu ako se udruže.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 05:13