/ - (Фото EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)
12/02/2024 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Na vlasti u Njemačkoj potomci nacista koji podržavaju Ukrajinu

Ranije je njemački kancelar Olaf Šolc rekao da bi pobjeda Rusije u Ukrajini bila kraj Ukrajine i udar na liberalni svjetski poredak

Predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je u svom Telegram kanalu objasnila zašto Njemačka podržava Ukrajinu. Prema njenim riječima, u Njemačkoj su trenutno na vlasti potomci nacista.

Kao primjer navela je republičku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok, koja je 2021. godine priznala da se 1. maja 2004. godine, prilikom pristupanja deset država EU, sjetila svog djeda, koji je bio vatreni pristalica nacista i bezuslovni nacionalsocijalista, a 1944. godine je odlikovan Krstom za ratne zasluge sa mačevima, jednim od najprestižnijih nacističkih priznanja.

Zaharova je pojasnila da je nakon toga njemačko Ministarstvo spoljnih poslova pokušalo da se izjasni u odbranu šefa resora, ističući da Berbokova nije bila upoznata sa dokumentima o prošlosti njenog pretka.

Ranije je njemački kancelar Olaf Šolc rekao da bi pobjeda Rusije u Ukrajini bila kraj Ukrajine i udar na liberalni svjetski poredak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:21