/ foto youtube
24/08/2021 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израелски војници убили 15-годишњег Палестинца у Наблусу

Палестинско министарство здравља саопштило је да је жртва Калед Хашаш преминуо пошто је погођен метком у главу

Израелски војници убили су јутрос 15-годишњег Палестинца пошто је он  покушавао да баци тежак предмет са крова зграде на војника који је стајао испод у избјегличком логору Балата, крај Наблуса на Западној обали. Дјечак је брзо пренијет у болницу у том граду, гдје је проглашен мртвим, јављају палестински медији.

Палестинско министарство здравља саопштило је да је жртва Калед Хашаш преминуо пошто је погођен метком у главу, преноси портал РТЦГ.

Израелска војска је саопштила да су Палестинци пуцали на израелске војнике, те бацали цигле и друге предмете са кровова кућа током акције хапшења у избјегличком логору и да су војници узвратили ватром.

Ниједан војник није рањен у том сукобу, а осумњичени за умијешаност у "терористичке активности" је притворен, додаје се у саопштењу. Од почетка маја припадници израелских снага убили су више од 40 Палестинаца.

У једном инциденту убијен је 12-годишњи дјечак, а израелски војници су рекли да се очито радило о случају погрешне идентификације.

Локални Палестинци пружају чврст отпор током ноћних акција хапшења на окупираној Западној обали, углавном бацајући каменице и молотовљеве коктеле, а ријетко користе бојеву муницију.

Командант израелске војске Авив Кохави је почетком овог мјесеца рекао да се неће толерисати несмотрено непоштовање људских живота због великог пораста броја убијених Палестинаца на Западној обали, пренијели су израелски медији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:58