MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP / - MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP
12/01/2022 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Путин: Русија има двије седмице да се спреми за нови талас пандемије

Како је саопштила потпредсједница руске Владе Татјана Голикова, у Русији је до сад регистровано скоро 700 случајева омикрон соја

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да се новогодишњи празници морају одразити на ситуацију са ковидом 19, те да земља има отприлике двије седмице да се спреми за нови удар пандемије.

- Потпуно је очигледно и то да се данас налазимо у веома тешкој ситуацији, на прагу неких нових могућих таласа... Видимо шта се дешава у свијету. То указује да имамо бар двије недјеље да се припремимо. Постоје неке потпуно очигледне ствари са којима ништа не можеш – комуникација међу људима, путовања током овог периода одмора у иностранство, између осталог и у земље са тешком епидемиолошком ситуацијом. Зато треба да будемо спремни на то - истакао је руски лидер на састанку са члановима Владе.

Путин је наложио руском премијеру Михаилу Мишустину да разради питања вакцинације против вируса корона и мобилизације институција како би се припремили за нови круг вируса корона.

Говорећи о могућности ширења омикрон соја вируса корона, Путин је рекао да је неопходна спремност болница, као и повећање тестирања и вакцинисања.

- Судећи по свему (вакцина) 'Спутњик Ве' (Спутник В) је прилично ефикасна. Можда је чак и ефикаснија од других вакцина које се користе у свијету - прецизирао је Путин, говорећи о ситуацији са омикрон сојем.

У Русији је данас регистровано 17.946 случајева заразе вирусом корона. Како је саопштила потпредсједница руске Владе Татјана Голикова, у Русији је до сад регистровано скоро 700 случајева омикрон соја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. maj 2022 14:48