/ - FOTO: PEXELS
23/12/2022 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rusija će zabraniti prodaju nafte zemljama koje uvode ograničenje cijena

Ograničenje cijena ruske nafte u EU od 60 dolara po barelu stupilo je na snagu 5. decembra, zajedno sa zabranom isporuke ruske nafte u zemlje EU morskim putem

Moskva će zabraniti prodaju nafte zemljama koje će se pridružiti ograničenju cijena ruskog derivata, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar Aleksander Novak.

-Ovaj dekret o mjerama odmazde koje je najavio predsjednik Vladimir Putin podrazumijeva zabranu snabdijevanja naftom i naftnim derivatima onim zemljama i onim preduzećima koje će u ugovorima zahtjevati poštovanje gornje granice cijena koju je uvela Evropska unija- rekao je Novak u intervjuu za državni televizijski kanal Rossiya 24.

On je kazao da ako Rusija bude morala koristiti ovu zabranu, takođe će morati smanjiti proizvodnju nafte pet do sedam odsto ili 500 hiljada do 700 hiljada barela dnevno, prenose Nezavisne novine.

Ograničenje cijena ruske nafte u EU od 60 dolara po barelu stupilo je na snagu 5. decembra, zajedno sa zabranom isporuke ruske nafte u zemlje EU morskim putem.

Osim zemalja EU, ograničenjima su se pridružile i zemlje Grupe sedam, te Australija.

EU postigla načelni dogovor – ruska nafta 60 dolara po barelu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:12