Marija Zaharova / EPA
16/03/2024 u 18:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova zaprijetila britanskom ambasadoru: Da li je Kejt Midlton pokazana svijetu?

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova zaprijetila je britanskom ambasadoru u Moskvi pozivom u rusku diplomatsku službu.

Zaharova ga je pozvala zbog objavljivanja saopštenja o nepostojanju “pravnih osnova” u Ruskoj Federaciji za održavanje ruskih predsjedničkih izbora na Krimu i novim regionima.

- Pažljivo vodimo evidenciju o pokušajima miješanja u ruske predsjedničke izbore... Imam sljedeće pitanje za britansku ambasadu: da li je vaš ambasador skoro bio na Smolenskom trgu? Ne predstavlja nam zadovoljstvo da ga vidimo, ali možemo ga pozvati preventivno ako ovo ne prestane - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

Ona je naglasila da o tome kome pripadaju određene teritorije odlučuju stanovnici Ruske Federacije, a ne Londona.

A takav izbor je, istakla je, već napravljen, o čemu svjedoče i rezultati referenduma.

- Savjet britanskoj diplomatiji – preuzmite međunarodno pravno rješenje za problem Malvinskih (Foklandskih) ostrva. Inače, da li su lažne fotografije kraljevske ličnosti koje distribuira Bakingemska palata već osuđene u Dauning stritu kao primjer eklatantnog dezinformisanja? Da li je Kejt Midlton pokazana svijetu? Skripaljovi nisu pronađeni? Idite i radite - poručila je Zaharova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 18:09