/ FOTO: CRIMESITE
28/12/2022 u 21:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Afrička ruta na ribarskim čamcima: 3,3 tone kokaina uhvaćeno na otvorenom moru

Grupa je koristila ribarske čamce koji su putovali uobičajenim ribolovnim rutama sa obale zapadne Afrike

Španska Guardia Civil saopštila je da je razbila kriminalnu organizaciju iz zapadnog priobalnog regiona Galicije koja je prevozila velike pošiljke kokaina iz Afrike u Španiju. Na otvorenom moru zaplijenjeno je 3.300 kilograma kokaina.

Grupa je koristila ribarske čamce koji su putovali uobičajenim ribolovnim rutama sa obale zapadne Afrike, priše Crimesite.

Na brodu je 18. decembra presretnuto 3.300 kilograma kokaina. U operaciji su učestvovale i Britanska nacionalna agencija za kriminal i američka uprava za borbu protiv droge (DEA).

- Istraživanje je počelo početkom 2022. Zacrtana je mreža ribara koji bi htjeli da sakupe veliki teret kokaina u Atlantskom okeanu. Neki od osumnjičenih su u određenom trenutku otputovali u Senegal. Kokain je dopremljen iz te zemlje. Plan je bio da se droga na moru prebaci na ribarski čamac. Osumnjičeni su za to putovanje iznajmili brod i posadu u Senegalu- piše navedeni portal.

Konačno je bilo moguće odrediti koji će brodovi biti uključeni u transfer na moru.

Agenti Specijalne interventne jedinice (UEI) i Pomorske službe Civilne garde ukrcali su se 18. decembra na brod koji je iznajmila galicijska organizacija. To se dogodilo sjeverno od Kanarskih ostrva. 3.300 kilograma kokaina i osumnjičeni dovezeni su u luku Santa Kruz de Tenerife.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:36