/ - Википедија
11/12/2021 u 09:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Американац побјегао у Бјелорусију: Оптужен за нападе на Капитолу

Еван Нојман оптужен је у проширеној оптужници за 14 кривичних дјела које проистичу из смртоносне опсаде Капитола од стране присталица тадашњег предсједника САД Доналда Трампа

Један житељ Калифорније оптужен за напад на полицију током нереда 6. јануара на америчком Капитолу и за коришћење металне барикаде за напад и ударање полицајаца, побјегао је из САД и вјерује се да се склонио у Бјелорусију.

Еван Нојман (49) оптужен је у проширеној оптужници за 14 кривичних дјела које проистичу из смртоносне опсаде Капитола од стране присталица тадашњег предсједника САД Доналда Трампа, преноси Ројтерс.

На доказном видео-снимку може се видјети Нојман из Мил Валија у Калифорнији, близу Сан Франциска, како ставља гас маску док стоји у близини полиције испред барикада постављених код западног фронта зграде Капитола, навели су тужиоци у свом саопштењу.

Према доказном материјалу који је коришћен у овом случају наводи се да је Нојман прије него што је физички напао неколико полицајаца и улетио међу њих користећи барикаду, померио гас-маску и почео да виче на полицију: "Ја сам спреман да умрем, а ви".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:54