/ FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN
20/10/2022 u 14:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Avion pao u bazu američkih vazdušnih snaga

Lokalni kanal vijesti "KSL TV" citirao je svjedoka koji je rekao da je pilot izgledao nepovrijeđen osim ogrebotina na rukama

Avion tipa F-35 srušio se u srijedu naveče u vazdušnoj bazi Hill u američkoj državi Juta na sjevernom kraju piste, a pilot je hospitalizovan nakon katapultiranja, saopštile su vojne vlasti.

Prema tvitu 388. borbenog krila, nesreća se dogodila kada je neidentifikovani pilot bio na rutinskoj misiji obuke. Borbena jedinica upravlja F-35 za Vazdušne snage Sjedinjenih Država i upravlja poligonom za testiranje i obuku u Jutu.

"Otprilike u 18.15 časova F-35 A Lightning II srušio se na sjevernom kraju piste vazdušne baze Hill. Hitne ekipe u bazi i izvan nje odmah su reagovae", stoji u tvitu, prenose Nezavisne.

"Pilot se katapultirao, oporavio se i odveden je u lokalni medicinski centar na posmatranje. Uzrok pada nije poznat i biće istražen. Više informacija biće dostavljeno čim budu dostupne", rekao je drugi tweet objavljen kasnije.

Lokalni kanal vijesti "KSL TV" citirao je svjedoka koji je rekao da je pilot izgledao nepovrijeđen osim ogrebotina na rukama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:37