Džo Bajden / - SHUTTERSTOCK
29/08/2022 u 22:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bajden domaćin samita o suzbijanju mržnje

Samit pod nazivom "Ujedinjeni smo", koji će biti održan 15. septembra, okupiće zvaničnike, vjerske lidere i organizacije za zaštitu građanskih prava

Američki predsednik Džo Bajden u septembru će biti domaćin samita u Bijeloj kući o suzbijanju posljedica nasilja protiv američke demokratije, koje je podstaknuto mržnjom, i istaći poteze koje je njegova administracija preuzela da smanji oružano nasilje, saopšteno je iz Bijele kuće.

Samit pod nazivom "Ujedinjeni smo", koji će biti održan 15. septembra, okupiće zvaničnike, vjerske lidere i organizacije za zaštitu građanskih prava, a Bajden će u svom govoru iznijeti zajedničku viziju Amerike koja je više ujedinjena, navela je u saopštenju portparolka Karin Žan-Pjer.

- Čak i dok našu naciju pogađa uznemirujući niz napada koji su podstaknuti mržnjom, od Oak Krika do Pitsburga, od El Pasa do Poveja, od Atlante do Bafala, ubjedljiva većina Amerikanaca i dalje je jedinstvena u protivljenju tom nasilju", poručila je Žan-Pjer.

Bajden, demokrata, pokušava da istakne nedavne uspjehe u Kongresu, među kojima je i zakon o kontroli oružja koji je potpisao u junu, uoči izbora u novembru.

Analitičari predviđaju da republikanci imaju veliku šansu da preuzmu kontrolu u Predstavničkom domu, dok je neizvjesno ko će osvojiti većinu u Senatu. Demokrate trenutno kontrolišu oba doma Kongresa.

Ako republikanci budu imali većinu u gornjem ili donjem domu, mogli bi da spriječe usvajanje Bajdenove agende u drugoj polovini njegovog četvorogodišnjeg mandata.

(Glas Amerike)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 09:13