/ BAJDEN - FOTO: YOUTUBE
29/10/2022 u 09:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bajden osudio napad na supruga Nensi Pelosi: Previše je

Što je previše, previše je. Svaka osoba mirne savjesti treba jasno i nedvosmisleno ustati protiv nasilja u našoj politici, neovisno o tome koja je vaša politika, rekao je Bajden

Džo Bajden, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, osudio je napad na supruga Nensi Pelosi predsjednice Zastupničkog doma Kongresa.

On je rekao da je taj napad vrijednim prezira i osudio one koji šire laži o ukradenim izborima jer to šteti političkoj klimi i doprinosi politički motiviranom nasilju, piše Avaz.

- Što je previše, previše je. Svaka osoba mirne savjesti treba jasno i nedvosmisleno ustati protiv nasilja u našoj politici, neovisno o tome koja je vaša politika- rekao je Bajden.

Bajden se pridružio potpredsjednici Kamali Haris (Harris) u rijetkom zajedničkom nastupu na događaju za prikupljanje milion dolara u ključnoj saveznoj državi Pensilvaniji, gdje je rezultat izbora neizvjestan, osudivši naftne kompanije i velike farmaceutske kuće za ostvarivanje ogromnog profita nauštrb Amerikanaca.

- Ove se godine glasa o demokratiji, doslovno, ne u prenesenom smislu - dodao je Bajden, koji je prošlog mjeseca u Filadelfiji upozorio na opasnosti ekstremizma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:41