/ - BAJDEN - FOTO: YOUTUBE/ - BAJDEN - FOTO: YOUTUBE
16/05/2023 u 23:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden otkazao posjetu Australiji zbog saveznog duga

Bajden će prisustvovati trodnevnom samitu lidera G7 koji počinje u petak

Predsjednik SAD Džo Bajden otkazao je posetu Australiji, što je trebalo da bude druga stanica nakon njegove azijske turneje, zbog krizne situacije oko američkog limita federalnog duga, rekao je večeras izvor upoznat sa ovim pitanjem.

Bajden će prisustvovati trodnevnom samitu lidera G7 koji počinje u petak u japanskoj Hirošimi i vratiće se u SAD u nedelju, dodao je izvor, prenose mediji.

Trebalo je da svrati na Papua Novu Gvineju, a onda je trebalo da ide u Australiju, na sastanak zemalja Kvad (Australija, SAD, Indija, Japan). Portparol Bijele kuće za pitanja nacionalne bezbjednosti Džon Kirbi rekao je danas da se ponovo procijenjuje Bajdenov put u Australiju.

"Razrađujemo, razmišljamo o ostatku puta", rekao je Kirbi i otkrio da će se Bajden susresti sa indijskim premijerom Narendrom Modijem i premijerom Australije Entonijem Elbanizijem u Hirošimi.

Ministarstvo finansija je ranije procijenilo da SAD neće moći da ispunjavaju svoje obaveze od 1. juna ukoliko Kongres ne poveća limit federalnog duga od 31,4 biliona dolara, prenosi Blic.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:35