Izvor: EPA-EFE/ANDREW PARSONS
12/06/2021 u 12:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден прекршио краљевски протокол, на пријем стигао након Елизабете

Сви гости традиционално требају да дођу прије краљице за било коју службену прилику

Амерички предсједник Джозеф Бајден прекршио је краљевски протокол када је његова колона стигла на пријем за вечеру Г7 након енглеске краљице Елизабете.

Бајден се први пут са краљицом Елизабетом током самита у Корнвелу у петак, на којем се седам свјетских лидера окупило у енглеском приморском граду.

Делегација предсједника САД-а са 18 аутомобила стигла је пет минута након што је краљица тамо стигла с принцом Вилијамом и Кате те принцом Чарлсом и Камилом, пише портал Клиx.

Сви гости традиционално требају да дођу прије краљице за било коју службену прилику. Ипак, долазак Бајдена након краљице Елизабете није покварио расположење на састанку, а краљица је срдачно разговарала с предсједником САД-а.

Водећи ауторитет за краљевску етикету Дебрет рекао је: "Исправно је да сви стигну прије краљевске личности, а према протоколу је и да ниједан гост не смије напустити догађај прије члана краљевске породице".

Многи људи су се окупили на службеном улазу у Еден Пројецт док су чланови краљевске породице и други званичници долазили на вечеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 02:35