/ - FOTO: IQAIR.COM
11/10/2022 u 22:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beograd večeras najzagađeniji grad u svijetu

Prema podacima IQAir, vazduh u Beogradu je nezdrav, a koncentracija PM2.5 čestica je skoro 17,1 puta veća od preporučene granice

U Beogradu je večeras vazduh zagađen i nezdrav, a najveće zagađenje u Srbiji trenutno je u Čačku, pokazuju podaci sajta za mejrenje kvaliteta vazduha IQAir, prenosi Nova S.

Inače, od velikih svjetskih gradova, Beograd je trenutno najzagađeniji grad u svijetu, a nakon njega su Dubai i Nju Delhi.

U Srbiji je vazduh trenutno najzagađeniji u Čačku, Gornjem Milanovcu, Beogradu, Vranju, Prokuplju, Užicu, Lazarevcu i Kragujevcu.

Prema podacima IQAir, vazduh u Beogradu je nezdrav, a koncentracija PM2.5 čestica je skoro 17,1 puta veća od preporučene granice.

image
- FOTO: IQAIR.COM

Savjetuje se da napolju nosite maske, da izbjegavate fizičke aktivnosti napolju. Preporuka je i da uključite pročišćivač vazduha i da prozore držite zatvorenim.

Među najzagađenijim djelovima Beograda su Dorćol, Vračar, Novi Beograd, Kotež, Mostar, Čukarica, Savski venac i Zemun.

Da je vazduh zagađen potvrđuje i Beoeko.

Prema ovom sajtu, vazduh u Beogradu je jedino dobar u Ovči, a u ostalim djelovima je zagađen. Na najvećem broju mjernih mjesta najkritičnija je koncentracija PM2.5 čestica. Najveća koncentracija PM2.5 i PM10 čestica je u Sopotu.

Srednja vrednost PM2.5 čestica za teritoriju grada Beograda je 67.6, a za PM10 83,4.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:48