Gideon Sar / - FOTO: TVITER
15/11/2023 u 18:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bivši izraelski ministar tvrdi da će doći do privremenog prekida vatre

To će biti privremeni, kratki prekid vatre kako bismo izvukli naše taoce. U toku su pregovori i to će se postići, dodao je

Bivši potpredsjednik izraelske vlade Gideon Sar izjavio je za britansku publikaciju Jewish News da će njegova zemlja pristati na privremeni prekid vatre u Gazi kako bi olakšala oslobađanje talaca koje drži Hamas.

Sar, koji je bio i izraelski ministar pravde do 2022. godine i bivši politički protivnik premijera Benjamina Netanijahua, nije rekao kada očekuje da će se to dogoditi, te je isključio dugotrajno primirje.

- To će biti privremeni, kratki prekid vatre kako bismo izvukli naše taoce. U toku su pregovori i to će se postići - dodao je, prenosi Nova,rs.

Sa druge strane, izraelski premijer Benjamin Netanijahu, dosad je negirao da će doći do kratkotrajnog primirja. Na početku sukoba s Hamasom odbacio je predlog petodnevnog prekida  vatre u zamjenu za oslobađanje talaca i od tada je ostao dosledan svom stavu.

Sar je u intervjuu dodao da izraelska vojska „nastavlja da vrši svoju misiju, ubijajući teroriste i razbijajući Hamasovu infrastrukturu u Gazi“, te je pozdravio „značajna postignuća“ Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Što se tiče tekuće operacije IDF-a u bolnici al-Šifa u Gazi, rekao je za Jewish News da su “djelovali u pravom trenutku“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:51