Oluja na Krimu / - FOTO: X/ Anton Geraščenko
27/11/2023 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brutalna oluja razorila rusku odbranu na Krimu

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, podijelio je novosti o oluji iz lokalnih medija, tvrdeći da je oluja "odnijela rusku odbranu", ukopanu u plaže poluostrva

Društvenim mrežama šire se fotografije i snimci koji pokazuju posledice velike oluje koja je u nedelju prošla preko poluostrva Krim. Ukrajinski zvaničnici izvijestili su da su ruske obalske odbrambene linije uništene.

- Krim je pogodila jaka oluja",obavijestila je agencija Nexta u objavi na X-u, uz videozapise koji pokazuju talase i poplave nastale širom regije.

- Uraganski vjetrovi brzine do 40 metara u sekundi čupaju drveće i uništavaju krovove. Mnogi distrikti Jevpatorije su poplavljeni, a javni prevoz je zaustavljen u Sevastopolju. Oluja je stigla do Rusije: bjesne najjači vetrovi u Anapi i Krasnodaru - stoji u objavi, prenosi Index.hr.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, podijelio je novosti o oluji iz lokalnih medija, tvrdeći da je oluja "odnijela rusku odbranu", ukopanu u plaže poluostrva.

- Oluja je odnijela rovove na okupiranom Krimu koje je ruska vojska iskopala na plažama - napisao je Geraščenko.

- Prema informacijama iz krimskih medija, u Jevpatoriji je voda odnela odbrambenu liniju na obali", dodao je.

U drugoj objavi, autor i odbrambeni analitičar H I Saton podijelio je fotografiju iz jednog od isječaka koje je objavio Geraščenko. Na njoj se vidi ruska obalska odbrambena linija koju udaraju talasi, uz sliku jedne od linija koja se gradi za poređenje.

- Kako je počelo. Kako ide - napisao je Suton.

- Ruska odbrana na plaži na Krimu snažno je pogođena olujom - dodao je.

Rusija tvrdi da je oborila desetine ukrajinskih dronova upućenih ka Moskvi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KRIMOLUJA
30. april 2024 22:44