/ - FOTO ILUSTRACIJA YOUTUBE
20/10/2021 u 08:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цијене нафте стабилне изнад 84 долара

Трговце је забринуо податак о паду индустријске производње у Сједињеним Америчким Државама у септембру због глобалне несташице полупроводника

Цијене нафте задржале су се у уторак на међународним тржиштима изнад 84 долара, подстакнуте снажном потражњом којој је противтежа била забринутост да ће несташица енергената и дијелова зауставити опоравак економије од коронакризе.

На лондонском тржишту цијена барела је била готово непромијењена у односу на претходно затварање и износила је 84,3 долара. Значајнијих промјена није било ни на америчком тржишту гдје се барелом трговало по 82,42 долара, преноси SEEbiz.

Трговце је забринуо податак о паду индустријске производње у Сједињеним Америчким Државама у септембру због глобалне несташице полупроводника, који се надовезао на успоравање кинеског раста у трећем тромјесечју на најнижи ниво за годину.

Пажња се данас поново преусмјерила на снажну потражњу, додатно подстакнуту прелазом произвођача струје и индустрије са скупљег гаса на дизел и мазут и почетком сезоне гријања на сјеверној хемисфери.

На сјеверу Кине температуре би требало да се спусте близу нуле, према страници AccuWeather.com и цијене угља у азијском диву порасле су у уторак чак 7,8 одсто.

Водећи произвођачи су недавно објавили да ће у новембру повећати снабдијевање само 400 хиљада барела дневно и процјенује се да би потражња на крају године требало да надмаши понуду.

Нафтне компаније у САД-у још се нијесу сасвим опоравиле од посљедица урагана на крају септембра и почетку октобра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:01