Милорад Додик / - SRDJAN BOLJEVIC
27/11/2021 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Додик: Против смо БиХ какву у глави има Бакир Изетбеговић

Наводећи да jе изворни Деjтон девалвиран акциjом међународних фактора, Додик jе рекао да jе то учињено спровођењем изворне политике Странке демократске акциjе, коjа се лажно представља као грађанска

Српски члан Предсjедништва БиХ Милорад Додик поручио jе да неће поклекнути пред, како jе навео, многим ауторитетима, коjи су на разне начине покушали да угрозе слободу српског народа, већ ће наставити да се бори за Републику Српску.

Он jе навео да слобода увиjек тражи жртве, али да се он опредијелио да се бори за слободу, коjа значи постоjање Републике Српске у пуном капацитету како jе предвиђено Деjтонским споразумом.

Додик jе оцијенио да су реформе и насилно преношење ентитетских надлежности на државни ниво одлукама Високих представника прошлост.

– Неће Република Српска ући у одлучивање на заjедничком нивоу док се не повуче, поништи, шта год хоће да ураде, спали одлука Валентина Инцка, коjу jе наметнуо – казао jе Додик.

Наводећи да jе изворни Деjтон девалвиран акциjом међународних фактора, Додик jе рекао да jе то учињено спровођењем изворне политике Странке демократске акциjе, коjа се лажно представља као грађанска.

– Она jе у суштини бошњачка, муслиманска политичка партиjа, чиjи jе основни програм Исламска декларациjа Алиjе Изетбеговића – оциjенио jе Додик.

Истакао jе да се он бори против БиХ коjа jе изван Устава БиХ, против БиХ коjу у глави има Бакир Изетбеговић, коjу jе имао и Алиjа Изетбеговић, као и против БиХ, у коjоj су муслимани доминантан народ.

Додик jе рекао да jе замjеник помоћника америчког државног секретара Габриjел Ескобар послао озбиљну поруку када jе рекао да jе успио да разбиjе jединствен фронт одбране РС, тако што jе опозициjу повукао на своjу страну.

– Српска не зависи од Додика, Српска ниjе Додик, али jе Додик данас онаj коjи jе брани заjедно са свим своjим сарадницима и на то сам поносан – закључио је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

26. januar 2022 08:53