Meloni / - FOTO: FACEBOOK
21/10/2022 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đorđa Meloni traži mandat da sastavi novu italijansku Vladu: Spremna sam

Ako 45-godišnja Meloni uspije da oformi vladu, postaće prva premijerka Italije

Predsjednica Braće Italije Đorđa Meloni izjavila je u Rimu da je sa saveznicima sa desnice zatražila od italijanskog predsjednika Serđa Matarele da joj poveri mandat za formiranje vlade, prve krajnje desne u Italiji od kraja Drugog svjetskog rata.

Meloni je sa desničarskim saveznicima, liderom Lige Mateom Salvinijem i predsjednikom stranke Naprijed Italija Silviom Berluskonijem, bivšim premijerom, oko 10 minuta bila na sastanku sa Matarelom u predsjedničkoj palati Kvirinal.

Posle sastanka Meloni je rekla novinarima da je desna koalicija jednoglasno ukazala Matareli da ona zaslužuje mandat za sastav nove vlade.

- Istakli smo da bi trebalo da dobijem mandat da formiram novu vladu. Spremni smo i želimo da se stvari razvijaju u najkraćem mogućem roku- kazala je Meloni.

Berluskoni i Salvini, koji su ćutali tokom kratkog obraćanja Meloni novinarima, dugogodišnji su poštovaoci ruskog lidera Vladimira Putina.

Meloni, sa druge strane, snažno podržava Ukrajinu u njenom otporu ruskoj invaziji, što bi moglo da utiče na stabilnost vladajuće koalicije.

Zvaničnik Matarelinog kabineta nagovijestio je da bi odluka šefa države o dodjeli mandata Meloni mogla da bude objavljena kasnije.

Ako 45-godišnja Meloni uspije da oformi vladu, postaće prva premijerka Italije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 16:25