Korona virus / - РТРС
08/09/2022 u 08:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Država Njujork ukinula obavezno nošenje maski u prevozu

Savezni zvaničnici odobrili su prošle nedjelje davanje buster doza vakcine koje su usmjerene na najrasprostranjeniji omikron soj virusa kovid-19

Američka država Njujork ukinula je obavezno nošenje maske u javnom saobraćaju djelimično zbog veće raspoloživosti novih buster vakcina usmjerenih na najrasprostranjeniji soj kovida-19, omikron, objavila je guvernerka Keti Hokul.

Nošenje maski će biti preporučeno ali ne obavezno u autobusima i vozovima uključujući i sistem podzemne željeznice Njujorka, rekla je ona.

„Govorimo o novom normalnom od danas. U suštini idemo iz faze obavezno u fazu po izboru“, rekla je demokratska guvernerka.

Nošenje maski u javnom saobraćaju bilo je obavezno u toj državi od aprila 2020. kada je Njujork prvo pogođen koronavirusom. Nošenje je bilo vrlo rasprostranjeno u podzemnoj željeznici na početku pandemije, ali je jako opalo posljednjih mjeseci.

„Hoću da zahvalim svima koji su poštovali taj propis 28 mjeseci“, rekla je Hokul i dodala da je obaveza bila uvedena iz pravih razloga da se zaštiti zdravlje ali da je sada zemllja u mnogo boljoj situaciji nego je to bila bila.

Ona je rekla da će maske biti obavezne u zdravstvenim ustanovama uključujući bolnice kao i u domovima za stare.

Savezni zvaničnici odobrili su prošle nedjelje davanje buster doza vakcine koje su usmjerene na najrasprostranjeniji omikron soj virusa kovid-19.

Guvernerka je sama dobila buster na konferenciji za novinare u Njujorku i pozvala druge da slijede njen primjer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:44