/ - PHOTO BY MAX KUKURUDZIAK ON UNSPLASH
26/09/2023 u 07:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Eksplozija u Nagorno-Karabahu, povrijeđeno više od 200 ljudi

Nije poznato šta je izazvalo eksploziju, koja se dogodila dok su stanovnici stajali u redovima da nabave gorivo za automobile u kojima napuštaju region

Više od 200 ljudi povrijeđeno je u eksploziji skladišta goriva koja je sinoć potresla planinski region Nagorno-Karabaha u Azerbejdžanu, iz kojeg se Jermeni iseljavaju nakon što je azerbejdžanska vojska povratila punu kontrolu nad tom separatističkom teritorijom, prenose agencije.

U eksploziji u blizini regionalne prestonice Stepanakerta ranjeno je više od 200 ljudi, rekao je ombudsman za ljudska prava Nagorno-Karabaha Gegam Stepanjan na društvenoj mreži Iks.

Nije poznato šta je izazvalo eksploziju, koja se dogodila dok su stanovnici stajali u redovima da nabave gorivo za automobile u kojima napuštaju region.

Većina žrtava je u "teškom ili izuzetno teškom" stanju, rekao je Stepanjan, dodajući da će žrtve morati da budu prebačene avionom iz regiona kako bi im ljekari spasili živote.

Nije poznato ima li mrtvih, prenose mediji.

Azerbejdžanska vojska je prošle nedjelje porazila jermenske snage u jednodnevno napadu, primoravavši separatističke vlasti da polože oružje i započnu razgovore o "reintegraciji" Nagorno-Karabaha u Azerbejdžan nakon tri decenije separatističke politike.

Iako se Azerbejdžan obavezao da će poštovati prava etničkih Jermena u regionu i obnoviti snabdijevanje Nagorno-Karabaha poslije 10-mesečne blokade, mnogi stanovnici u strahu od odmazde sele se u Jermeniju.

Jermenska vlada je saopštila da je više od 6.500 stanovnika Nagorno-Karabaha pobjeglo u Jermeniju zaključno sa ovom večeri.

Rusija je saopštila da njene mirovne snage u Nagorno-Karabahu pomažu evakuaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 16:56