Реџеп Тајип Ердоган / - Н1
27/09/2021 u 07:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган прижељкуjе повлачење: Волио бих да САД напусте Сириjу и Ирак, баш као што су отишли из Авганистана

Уколико желимо мир, нема више сврхе да САД остаjу у тим дијеловима свијета. Можемо jедноставно да оставимо те људе тамо, да оставимо те администрациjе да саме смисле шта желе, рекао jе Ердоган

Турски предсједник Реџеп Таjип Ердоган каже да би волио да види да се америчке трупе повуку из Ирака и Сириjе.

На питање новинара америчке телевизиjске мреже Си-Би-Ес, да буде прецизан - да ли би Ердоган волио да 900 америчких трупа коjе су у Сириjи оду - предсједник Турске jе одговорио потврдно.

"Наравно, када бих jа бирао, волио бих да их видим да напусте Сириjу и Ирак, баш као што су отишли из Авганистана. Jер, уколико желимо мир у свијету, нема више сврхе да САД остаjу у тим дијеловима свијета. Можемо jедноставно да оставимо те људе тамо, да оставимо те администрациjе да саме смисле шта желе", рекао jе Ердоган.

Водитељка Си-Би-Еса надовезала се констатациjом да, када би САД отишле из Сириjе, да би то Турскоj оставило простор да се умијеша и упитала Ердогана да ли може то да се деси без кршења људских права.

"Да будем врло jасан и искрен - никада нећемо остати тамо гдје нисмо пожељни. Нећемо бити присутни тамо гдје нисмо добродошли. У Сириjи тренутно радимо 100.000 обjеката. Људи и породице су расељени, избачени из њихове родне земље и градимо домове за њих. Питам се шта остале земље раде, а врло jе важно да видимо то", додао jе Ердоган.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:57