/ FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN
12/09/2022 u 23:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Iran najavljuje dronove samoubice

Brigadni general Kiomars Heidari citiran je u članku koji je rekao da su nove bespilotne letjelice "dizajnirane da pogode izraelski Tel Aviv, Haifu"

Iran je u ponedjeljak objavio da je dizajnirao novi model bespilotne letjelice dugog dometa koja može gađati izraelske gradove. Iran je naglasio da "dronovi samoubice" za koje kaže da mogu pogoditi Tel Aviv i Haifu.

Prema izvještaju iranskog "Mehr News" koji je citirao visokog iranskog vojnog dužnosnika, nove samoubilačke letjelice "Arash-2", nadogradnje starijih bespilotnih letjelica "Arash-1", imaju prošireni domet što im omogućuje da dostignu ciljeve u Izraelu.

Brigadni general Kiomars Heidari citiran je u članku koji je rekao da su nove bespilotne letjelice "dizajnirane da pogode izraelski Tel Aviv, Haifu", prenose Nezavisne.

"Posebno smo dizajnirali ovaj dron za Haifu i Tel Aviv. Ovo je jedinstvena bespilotna letjelica koja je razvijena za ovu zadaću", rekao je Heidari, obećavajući da će Iran "otkriti mogućnosti ove bespilotne letjelice u budućim vježbama."

Ova objava dolazi usred izvještaja da su nuklearni pregovori u Beču zapali u slijepu ulicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:56