Specijalac, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
29/03/2024 u 07:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izrael napao Siriju: U Alepu poginulo 38 osoba, gađano više područja

Više civila i vojnika ubijeno je nakon što su Izrael i militantne grupe pokrenule napade na sjeverni sirijski grad Alep. To je saopštilo sirijsko Ministarstvo odbrane.

Oni su gađali više područja oko Alepa jutros oko 1:45 sati po lokalnom vremenu.

U izraelskim napadima na Alep ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah, rekla su Reutersu dva bezbjednosna  izvora, prenosi Avaz.ba.

Napadi su se poklopili s napadima bespilotnim letjelicama izvedenima iz grada Idliba i zapadnog ruralnog dijela Alepa, za koje je Ministarstvo navelo da su ih izvele "terorističke organizacije".

- Napadi su rezultirali smrću te ranjavanjem većeg broja civila i vojnika te su nanijeli materijalne štete na javnoj i privatnoj imovini - ističu u saopštenju.

Juče su dvije osobe povrijđene u izraelskom zračnom napadu u regiji koja okružuje sirijsku prijestolnicu Damask, navedeno je.

Izraelska vojska je odbila komentarisati navode o napadima. Kako navodi Reuters, od napada Hamasa na izraelske civile i vojnike u oktobru, Izrael je eskalirao udare na, kako tvrdi, uporišta policija  u Siriji koje podržava Iran.

Takođe je udario na protivzračnu odbranu sirijske vojske i neke sirijske snage.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:19