Ilon Mask / - INSTAGRAM
26/01/2024 u 17:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kažnjena kompanija Ilona Maska: Prekršena pravila o transportu opasnih materija

Pronašli su i neispravno pakovanje opasnog otpada, uključujući zapaljivu tečnost ksilen

Kompanija Ilona Maska za implantate mozga Neuralink kažnjena je zbog kršenja pravila američkog ministarstva saobraćaja, u vezi sa transportom opasnih materija, navodi se u evidenciji savezne agencije u koju je uvid imao Rojters.

Tokom inspekcije objekata kompanije u Teksasu i Kaliforniji u februaru 2023. godine, istražitelji američkog ministarstva su otkrili da se kompanija nije registrovala kao prevoznik opasnog materijala, pokazuju podaci agencije.

Pronašli su i neispravno pakovanje opasnog otpada, uključujući zapaljivu tečnost ksilen. Ksilen može izazvati glavobolju, vrtoglavicu, konfuziju, gubitak mišićne koordinacije, pa čak i smrt, prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Maskova kompanija je kažnjena sa ukupno 2.480 dolara, što je iznos manji od onoga što je prvobitno procijenjeno jer je kompanija pristala da riješi probleme, pokazuju zapisi.

Portparol Uprave za bezbjednost cjevovoda i opasnih materijala, agencije ministarstva koja je istraživala Neuralink, potvrdio je kršenje i novčanu kaznu i rekao da je istraga sada zatvorena.

Neuralink nije odgovorio na pitanja, prenio je Rojters.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 13:25