/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
18/07/2023 u 16:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina pozajmljuje Pakistanu dodatnih 600 miliona dolara kredita

Objavljujući razvoj događaja na ceremoniji u glavnom gradu Islamabadu u utorak, pakistanski premijer Šehbaz Šarif rekao je da je kineska Eksim banka osigurala prenos, izvijestila je državna Pakistanska televizija

Dugogodišnji saveznik Kina obavila je još jedan zajam od 600 miliona dolara Pakistanu, pomažući južnoazijskoj državi s oskudicom gotovine da podrži svoje iscrpljujuće devizne rezerve i obuzda sve dublju ekonomsku krizu.

Objavljujući razvoj događaja na ceremoniji u glavnom gradu Islamabadu u utorak, pakistanski premijer Šehbaz Šarif rekao je da je kineska Eksim banka osigurala prenos, izvijestila je državna Pakistanska televizija, prenose mediji.

Posljednja pozajmica, koja je dodatak na više od pet milijardi dolara u zajmovima koje je Peking proslijedio Islamabadu u posljednja tri mjeseca, došlo je nakon sporazuma o zajmu od tri milijarde dolara s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

- Naše devizne rezerve rastu, ali to ne želimo učiniti putem pozajmica, već generisanjem prihoda- rekao je Šarif, prenose Nezavisne.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:43