Vladimir Putin / - EPA
16/04/2023 u 21:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kineski ministar odbrane posjetio Putina: Rusko-kineski odnosi prevazilaze hladnoratovsku saradnju

Kineski ministar odbrane je istakao da je njegova posjeta rezultat dogovora koji su Putin i njegov kineski kolega Si Đinping postigli tokom posjete Sija Rusiji u martu

Kineski ministar odbrane Li Šangfu, posle sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je da rusko-kineski odnosi prevazilaze hladnoratovsku saradnju.

"Imamo veoma bliske odnose. Oni prevazilaze vojno-političku saradnju iz doba hladnog rata. Oni počivaju na principima nesvrstanosti i veoma su stabilni", rekao je Šangfu.

On je dodao da se u poslednje vrijeme rusko-kineska vojno-tehnička saradnja dinamično razvija i da doprinosi globalnoj i regionalnoj stabilnosti.

Kineski ministar odbrane je istakao da je njegova posjeta rezultat dogovora koji su Putin i njegov kineski kolega Si Đinping postigli tokom posjete Sija Rusiji u martu.

"Ovo je moja prva inostrana posjeta nakon što sam preuzeo dužnost ministra odbrane Kine. Izabrao sam Rusiju da bih istakao poseban karakter i strateški značaj naših bilateralnih odnosa", rekao je on, pozdravljajući ulogu "ličnog prijateljstva" između lidera dvije zemlje. .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:24