/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
22/02/2023 u 19:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kolaps u Americi: Ogromna sniježna oluja zatvorila škole i prizemila letove

Oluja je takođe pogodila Kaliforniju, uključujući Novu Englesku, gdje su prognostičari upozorili vozače da se čuvaju klizavih puteva

Velika zimska oluja danas je pogodila američki gornji Srednji zapad jakim vjetrovima i snijegom, što je dovelo do zatvaranja stotina škola i velikih problema u vazdušnom i drumskom saobraćaju, prenosi Blic.rs.

Za više od 50 miliona Amerikanaca jutros je objavljeno zimsko vremensko upozorenje, dok se oluja kretala širom zapadnog i sjevernog djela SAD i potom ka istoku.

Na nekim mjestima se i sutra tokom dana očekuje do 60 centimetara snijega i vjetra brzine do 97 kilometara na sat, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Oluja je takođe pogodila Kaliforniju, uključujući Novu Englesku, gdje su prognostičari upozorili vozače da se čuvaju klizavih puteva.

Putevi prekriveni snijegom učinili su putovanje rizičnim na gornjem Srednjem zapadu, a ledom prekriveni dalekovodi i drveće, koji padaju, mogli bi da dovedu do nestanka struje kasno danas i sutra, dok će putovanje biti gotovo nemoguće, saopšteno je iz Centra za predviđanje vremena meteorološke službe u Koledž parku.

Stručnjaci kažu da su sve veća učestalost i intenzitet takvih oluja, ispresjecanih ekstremnim vrućinama i sušnim periodima, posledica klimatskih promjena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:08